Kasumović osumnjičio humanitarce da su po Zenici dijelili oružje: “Biće svašta”

Kasumović osumnjičio humanitarce da su po Zenici dijelili oružje: “Biće svašta”


Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice i kandidat za novi mandat u ime stranke koja nosi njegovo ime BHI-KF, jučer je na predizbornom skupu svoje stranke u Stranjanima Zenice, javno obznanio da je pozvao pripadnike SIPA-e da pretresu drugo zeničko selo, Starinu, pod sumnjom da se tamo proteklog vikenda dijelilo oružje ili nešto nelegalno.

Još je jučer (utorak) objelodanio dokument kojim je pozvao Ambasadu Velike Britanije, ministarstvo vanjskih poslova i SIPA-u na provjere rada britanske humanitarne organizacije “One nation”, a na pomenutom skupu, prema video zapisu koji je objavljen, izrazio je sumnju da je dijeljeno oružje, te naglasio da “nam ne trebaju paradžemati, jer imamo svoje Oružane snage”.

Podsjećamo, u nedjelju je Kasumović objavio video podjele humanitarne pomoći u selu Starina kod Zenice. Obzirom da je to rodno selo premijera Zeničko-dobojskog kantona i predsjednika zeničke SDA Nezira Pivića, Kasumović je optužio Stranku demokratske akcije da mještanima dijeli pakete za glasove.

Ubrzo su se na Kasumovićevu profilu javili volonteri ove organizacije, demantujući ga i objelodanivši fotografije sa dodjele, uz naznaku da svaki paket i vreća brašna imaju svoj kod i ime socijalno ugrožene osobe kojoj su dodjeljeni.

Nakon što je Zenicablogu Muhamed Patković, predstavnik organizacije “One nation” potvrdio ove navode, Kasumović je promijenio priču, te je britansku islamsku humanitarnu organizaciju, koja djeluje širom svijeta od Palestine do Pakistana, od kineskih muslimana Ujgura do Afrike, optužio da “dijele oružje po noći”, iako je i sam objavio snimke o podjeli koja je upriličena u jutarnjim satima.

Pogledajte video, a prenosimo cijeli Kasumovićev govor na skupu u Stranjanima:

Evo ja sam danas SIPA-u pozvao i sad će ovih dana biti gore po Starini svašta, je li, gospodo Bošnjaci, šta ja znam koja je to fol humanitarna, ta humanitarna organizacija u Bosni i Hercegovini ne postoji. Vidjeli ste danas i Grad se oglasio i ja, tražimo od SIPA-e, ambasade Engleske, sve da se sve dostavi. Može neko te pakete, pa vas potrovat’… Može neko ned’o Bog oružje dijelio… u 12, 11 naveče dvanaest naveče da se nešto tajno dijeli u selu… ljudi nisu 90-te godine. Mi imamo svoje Oružane snage, imamo sve živo, nema paradžemata, nema niti bilo čega, trebamo poštovati zakone ove države, jedino tako. Šta su oni dijelili? Šta su htjeli s tim? To će istražni organi ovih dana.. rekao je Kasumović na skupu.

Za sada se nisu oglasili SIPA, britanska Ambasada i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, a iz organizacije “One nation” nam je poslije prvog Kasumovićevog istupa rečeno da “do daljnjeg ne žele da se oglašavaju, niti polemiziraju”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija