Kasumović pred Dan državnosti: Ne smijemo odustati od principa jednakosti

Naš cilj treba biti stabilna, prosperitetna i evropska Bosna i Hercegovina u kojoj će ljudska prava i poštovanje demokratskih vrijednosti imati prioritet

 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u ime Grada Zenica i lično svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu uputio je čestitke u povodu Dana državnosti BiH.

 

– Narodi BiH odlučili su se 25. novembra 1943. godine za punu ravnopravnost. Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a usvojena je Rezolucija kojom se svim Srbima, Muslimanima i Hrvatima garantuju ravnopravnost i slobode u uživanju njihovih prava. Od tada pa do danas BiH je prošla težak put za očuvanje svoje državnosti i nezavisnosti.

 

U ovim izazovnim vremenima kojima svakodnevno svjedočimo ne smijemo odustati od principa jednakosti i ravnopravnosti svih naroda i u svakom smislu, kao što ne smijemo odustati od puta prema europskim integracijama i NATO savezu. Naš cilj treba biti stabilna, prosperitetna i evropska Bosna i Hercegovina u kojoj će ljudska prava i poštovanje demokratskih vrijednosti imati prioritet – stoji u čestitki gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, saopćeno je iz Grada Zenice.

  Izgorjela kuća, dva lica povrijeđena

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79