Kasumović ugostio Konakovića i Čamparu: SDA će nakon izbora 2022. nestati s političke scene

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas delegaciju stranke Narod i pravda – Elmedina Konakovića i Aljošu Čamparu.

“Danas su me posjetili Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, koji su mi čestitali na historijskom rezultatu postignutom na lokalnim izborima 2020. godine”, naveo je Kasumović.

Razgovarali su o aktulenim političkim dešavanjima, posebno o temi koja se tiče izbora Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

“Osim Sarajeva, dotakli smo se i političkih dešavanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, odnosno razgovarali o njenoj smjeni koja je sve izvjesnija, a što sam govorio i najavljivao još neposredno nakon lokalnih izbora. Gosti su se zanimali i za brojne projekte koje realizira Grad Zenica, odnosno koje sam uspio pokrenuti, poput projekta “Plave vode”, “Toplane Zenica”, otpadnih voda, rješenje dugogodišnjeg problema gradskog prijevoza…”, naveo je Kasumović.

Razgovarali su i o Općim izborima 2022. godine.

“Tom prilikom sam još jednom podvukao kako nemam pretjeranih političkih ambicija, ali da ću svakako pomoći u ideji da se konačno promijeni cjelokupna politička slika od kantonalnog do državnog nivoa. Kako sam i prije isticao, to sam rekao i na ovom našem sastanku. Stranka demokratske akcije je ionako u rasulu, a nakon Općih izbora nestat će s političke scene”, ističe Kasumović.

Dodao je da će to zapravo značiti “novi početak za sve građane Bosne i Hercegovine kojima je dosta loše politike koja djeluje na principima Bakira i Sebije Izetbegović”.

  Šest doktora sa UKC Tuzla dobija naziv primarijus!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79