Kasumovićev advokat nakon određivanja pritvora: Sve je simptomatično, slučaj je sramotan!

Kasumovićev advokat nakon određivanja pritvora: Sve je simptomatično, slučaj je sramotan!


Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović ostat će u pritvoru narednih mjesec dana, odluka je to Kantonalnog suda u Zenici.

Kasumović je uhapšen prije zbog afera “Zenicatrans” zajedno sa još 10 osoba. Pritvor je određen njemu i Vahdetu Drini, dok su ostali uhapšeni u okviru ove akcije pušteni da se brane sa slobode.

Fuad Kasumović ostaje mjesec dana u pritvoru!

U odnosu na osumnjičene B.K.A., M.A. i O.Z., sud je odbio prijedlog za određivanje pritvora, te su umjesto pritvora određene mjere zabrane sastajanja sa određenim licima.

Ovu informaciju potvrdio je medijima i Asim Crnalić, advokat Kasumovića, nakon završenog ročišta u Kantonalnom sudu u Zenici. On je kazao da je ova odluka suda, kao i kompletan rad pravosuđa u ovom slučaju sramotan.

“Ovo je pogrešna sudska odluka i Tužilaštvo je namjestilo rezultat. Nije bilo nikakve zapreke da Tužilaštvo sasluša tih 11 svjedoka jer je imalo dovoljno vremena i očigledno se radi o procesnom manevru kako bi se ostvarili uvjeti za podnošenje prijedloga za pritvor”, rekao je Crnalić.

(VIDEO) Drama ispred Kantonalnog suda: Građani skandiraju dok policija u pritvor odvodi Kasumovića

On tvrdi da nema krivičnog djela.

“Stajališta sam da u ovoj krivičnoj stvari nema krivičnog djela i da je gradonačelnik Kasumović radio ono što se očekuje od čovjeka koji obavlja tu funkciju. On je štitio interes Grada, a Tužiteljstvo ga sumnjiči da nije dovoljno štitio interese Porezne uprave FBiH. To je temeljni teret koji mu se stavlja u ovoj krivičnoj proceduri. Pogrešno je reći da je on šef organizirane grupe i da je on zapravo kriminalac u području organiziranog kriminala. Nije zabilježen slučaj da je neko radio u interesu države a da je označen kao kriminalac”, naveo je advoka Fuada Kasumovića.

Na kraju je iznio zaključak da je sve simptomatično, te da je cijeli slučaj za pravosuđe sramotan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija