KATASTROFA U BIH: POVEĆAVA SE PDV, CIJENE SVIH NAMIRNICA LETE U NEBO

Političari su u predizbornoj kampanji obećali smanjenje cijena i povećanje plata, a onda je građane BiH dočekala katastrofalna vijest.

– PDV će se u BiH nakon Nove godine sa dosadašnjih 17% podići za 2 do 4 posto – najavio je Ratko Kovačević glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje BiH ostujući prije nekoliko dana Dnevniku BHT-a.

Najveću direktnu posljedicu osjetit će konzumenti cigareta: Naime, najavljeno je da će pušači kutiju plaćati čak 35% skuplje i to odmah nakon prvog januara.

Proizvođači, s druge strane, nijemi. Kao i do sada, ne oglašavaju se jer im apsolutno nije u cilju da izgube potrošače iako je čijenica da će trgovina na crnom tržištu, uvođenjem dodatnih akciza nakon Nove godine, tek uzeti zamaha.

Vrlo je vjerovatno da će prodaja duhanskih proizvoda u BiH, nakon ove odluke, doživjeti potpuni krah.

Kao posljedica svega, poskupit će i osnovne životne namirnice poput hljeba, mlijeka, jaja, a cijena goriva bi u BiH u narednoj godini mogla doseći historijski rekord.

Napominjemo da je Hrvatska gotovo istovremeno odlučila skresati stopu PDV-a na samo 5%.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments