Katastrofa vijesti za ljubitelje sporta: m:tel ukinuo Sport Klub, Telemach Arenu Sport

Ljubitelje sporta širom Bosne i Hercegovine dočekalo je pravo razočarenje prvog dana nove godine budući da je došlo do određenih promjena na kablovskim operaterima zbog čega će biti uskraćeni gledanja omiljenih sportskih događaja.

Naime, Telemach BH je danas saopćio da od 1. januara neće više emitovati kanale Arena Sport u okviru svoje kablovske i Total TV satelitske ponude.

Svi fanovi Premijer lige BiH, italijanske Serije A, Lige prvaka, Evropske lige, NBA košarkaške lige i brojnih drugih takmičenja tako ubuduće neće moći gledati te sadržaje ukoliko su korisnici ovog kablovskog operatera.

“Telemach korisnike u 2021. očekuju mnogobrojni sportski spektakli. Od sada sve kanale Sport Kluba (SK HD, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK 4 HD, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK 9, SK 10, SK Golf HD i SK Esports HD) korisnici Telemacha mogu da gledaju već u Start paketu na EON i D3 platformama. Korisnicima osnovnog paketa analogne kablovske televizije Telemach obogaćuje ponudu sa SK 4 kanalom.

U Novoj 2021. godini na SK kanalima bit će emitovana najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleskog Premiersipa i FA Cupa, Eurolige i Eurocupa, Turska ogometne lige, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje će igrati i košarkaški Zmajevi, čiji je Telemach ponosni sponzor. Na Nova BH korisnici će moći da gledaju sve utakmice nogometne reprezentacije BiH, kao i da uživaju u dugo čekanom nogometnom spektaklu EURO 2021 i da prate utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru i novi ciklus nogometne Lige Nacija”, stoji u saopćenju Telemacha.

S druge strane, program televizije Sport klub od 1. januara nije vidljiv korisnicima m:tel-a u RS-u jer ovaj operater nije produžio višegodišnji ugovor o distribuciji kanala iako su mu, kako navode iz United Medije, ponuđeni isti uslovi koji su važili i ranije.

“Žao nam je što je dugogodišnja saradnja sa ovim operaterom okončana i što, uprkos dobroj volji sa naše strane, nije došlo do nastavka saradnje. Vjerni gledaoci koji su nakon odluke m:tel-a ostali uskraćeni za naš program mogu nas potražiti kod TionTel EON-a ili nekog drugog operatera kao i putem Total TV platforme ili eon.tv, bez obzira gdje se nalaze”, poručili su iz kompanije United Media.

Povodom neprodužavanju ugovora kontaktirali smo i kompaniju m:tel koja je istakla kako je ponuda bila nepovoljna.

“Nakon što se kompanija m:tel obratila Sport Klubu da dostavi ponudu za produženje ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub putem m:tel IPTV-ja, a koji ističe 31.12.2020. godine, Sport Klub je dostavio nepovoljnu ponudu i pokazao nespremnost za dalje pregovore i nastavak saradnje. Zbog toga, na njihov zahtjev, kompanija m:tel bila je u obavezi da 31.12.2020. godine navedene kanale isključi iz svoje ponude. Podsjećamo da korisnici m:tel IPTV-ja sportske sadržaje mogu da prate putem velikog broja sportskih kanala u okviru osnovnog m:tel IPTV paketa”, istakli su iz m:tela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79