Katica: I MUP KS uključen u rad na predmetu koji se tiče zlostavljanja štićenika u Zavodu Pazarić

Nakon što se u javnosti pojavio snimak zlostavljanje jednog od štićenika Zavoda Pazarić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je danas za Faktor kako su pripadnici Uprave policije MUP-a KS uključeni u rad na predmetu koji se tiče zlostavljanja štićenika u Zavodu Pazarić.

Ujavnosti se pojavio snimak na kojem jedna od uposlenica Zavoda Pazarić tuče štićenika i upućuje mu psovke.

– Pripadnici Uprave policije MUP-a KS su uključeni u rad po ovom predmetu a na osnovu saznanja iz medija. Preduzimaju se aktivnosti pod nadzorom tužilaštva – kazao nam je Katica.

Zavod Pazarić je federalna ustanova.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić jučer je najavio kako će se zvaničnim dopisom obratiti Tužilaštvu i MUP-u i svim institucijama da se poduzmu koraci u rasvjetljavanju događaja za koji ne znaju kada je nastao, ko je učestvovao i koji su motivi.

Naime i 2019. godine u javnosti je fotografije zlostavljanja štićenika Zavoda Pazarić objavila tadašnja zastupnica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Sabina Ćudić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79