Katica: Od sutra više policajaca na ulicama

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je nakon današnje cjelodnevne sjednice Vlade KS, koja se održavala zbog pogoršane epidemiološke situacije, da će od sutra na ulicama biti povećan broj policijskih snaga koje će kontrolirati provođenje novih mjera.

– Policijski službenici će izdavati upozorenja i niti jedan život nije skuplji od jedne kazne koja se može platiti. Kazne su od 500 do 1.500 KM i naši policijski službenici će pored upozorenja izricati i kazne. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, potrebno je na sve načine da pojačamo implementaciju mjera koje su u funkciji javnog zdravlja – istakao je Katica.

Dodao je i da će iz MUP-a KS raditi na mjerama implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od 10 osoba na privatnim zabavama i u tim smislu će preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

Katica je na kraju pozvao građane da od sutra poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja svih stanovnika.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79