Katica: U Sarajevo dolaze i prosjaci iz Visokog, Zenice i Kaknja, to narušava sliku grada

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, ustvrdio je da na ulicama Sarajeva prose osobe i iz Visokog, Zenice i Kaknja, što narušava sliku grada. Tvrdi da se vlast s ovom pojavom bori, ali da je kaznena politika neadekvatna.

“S pojavom prosjačenja u Kantonu Sarajevo kontinuirano se borimo, ali na terenu se pokazuje da kaznena politika samo kroz prekršajne naloge i prekršajno sankcionisanje ne daje adekvatne rezultate”, naveo je ministar na Facebooku.

Prema njegovom mišljenju, potrebna je organizovana akcija države s viših nivoa kako bi se spriječila trgovina ljudima radi prosjačenja.

“Ona ovdje ima takve karakteristike da na ulicama Sarajeva prose osobe i iz drugih područja kao što su Visoko, Zenica i Kakanj. Dolaze ovdje ujutro i na ulicama su tokom dana i navečer, što svakako narušava sliku grada i zbog čega je potrebno uložiti još više napora da se ta pojava što više suzbije”, zaključio je Katica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79