Katušići nakon pljačke slavili u Crnoj Gori, od novca ni traga?

Nakon što je ocu i sinu Antunu (45) i Antoniju (22) Katušiću iz konavoskog mjesta Gabrile zbog filmske pljačke oko 100 hiljada eura na dubrovačkom aerodromu Čilipi određen jednomjesečni pritvor, u javnost su, pišu hrvatski mediji, počeli curiti detalji kriminalističke istrage.

Prema izvorima tamošnjih medija, svojim kolegama u Hrvatskoj su crnogorski policajci proslijedili izjave očevidaca prema kojima je jedan od Katušića viđen u restoranu „Babić“ u Igalu, gdje je izgledalo „kao da sa svojim društvom proslavlja nešto važno“.

Motocikl kojim su Katušići počinili razbojništvo u ponedjeljak, 21. oktobra, inače u vlasništvu restorana „Mezzanavea“, i koji su ukrali četiri dana ranije, pronađen je u petak u šikari na dijelu puta od Čilipa prema mjesnom kupalištu.

Istražitelji pretpostavljaju da su ga oni ili neko od njihovih pomagača na još neutvrđen način prebacili iz Gabrila koje je od tog mjesta udaljeno pet kilometara, a gdje su se zaputili nakon pljačke. Zanimljivo, ukradeni novac još nije pronađen.

Antun Katušić se bavio taksiranjem, a punkt s kojeg je polazio bio mu je aerodrom u Čilipima, gdje mu, navodno, radi ljubavnica. U jutarnjim satima prije pljačke zabilježeno je nekoliko telefonskih kontakata između njih dvoje.

Ovaj 45-godišnjak je, podsjetimo, prije 13 godina u Počitelju skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula petorica muškaraca. Iz mostarske bolnice u kojoj je nakon nesreće završio, pobjegao je na spektakularan način, uz pomoć dvojice pomagača u HVO uniformama koji su ga uz pomoć ljestvi iz sobe izvukli pred nosom bh. policije.

Poslije se otkrilo da se skrivao upravo u svojoj kući u Gabrilima u Konavlima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79