Kavazović: Presuda Mladiću pokazala silinu zločinačkog poduhvata

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović izjavio je danas povodom izricanja presude Haškog tribunala generalu VRS Ratku Mladiću, koji je pravosnažno osuđen za počinjene zločine i genocid, da je zločinački poduhvat osuđen, da je dobio svoj epilog i da se nada da se on više nikada neće nanovo uspostaviti kao ideja nacionalističkih projekata na ovom prostoru.

– Želim kazati da je Haški tribunal imao dva cilja ispred sebe. Jedno je da se suđenjima, koja su trajala godinama, razotkrije projekat tog udruženog zločinačkog poduhvata, a druga stvar je da izvođači tog zločinačkog poduhvata budu kažnjeni i da na taj način žrtve dobiju bar dio satisfakcije koju zaslužuju.

Nažalost, ono što smo svjedočili svih ovih godina pokazalo je kolika je bila silina tog zločina, šta su bile namjere i ciljevi onih koji su željeli napraviti na ovom prostoru tzv. veliku Srbiju – kazao je reis Kavazović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79