Kavez u Mostaru će ostati prazan: Manijaci bojkotuju meč Velež-Željezničar

Navijači Željezničara odlučili su sačuvati dostojanstvo čovjeka. U srijedu neće bodriti svoj klub sa tribina stadiona Rođeni.

Naime, Željo u srijedu u okviru polufinala Kupa BiH gostuje starom rivalu Veležu, a najvatreniji navijači kluba s Grbavice su se oglasili otvorenim pismom.
– Odnos prema navijačima u Bosni i Hercegovini iz godine u godinu postaje sve gori, a posljedice takvog odnosa postaju sve osjetnije.

Kao da nezgodni termini odigravanja utakmica, tjeranje gostujućih navijača prije kraja utakmice sa stadiona i redovna kašnjenja na utakmice nisu bili dovoljni, pa nas sada žele dovesti u istu ravan sa životinjama.

Postavljanje kaveza na stadionu Veleža gdje se u srijedu treba odigrati polufinale Kupa BiH i sama namjera da u njemu navijači borave 90 minuta je krajnje nehuman čin.

Iako se radi o utakmici od velikog značaja gdje bi naša podrška itekako bila od koristi momcima na terenu, grupa je odlučila da ipak dostojanstvo ljudi stavi ispred rezultata, te da neće prisustvovati utakmici polufinala Kupa BiH u Mostaru.

Nećemo dopustiti da nas tretiraju kao životinje i stavljaju u kavez u kojem se ni barjak ne može zavioriti.

Nepojmljivo je da navijač plati svoj odlazak na gostovanje i putuje nekoliko sati da bi boravio u kavezu za koji još mora platiti i kartu. Dakle, pored što su namjeravali strpati nas u kavez, htjeli su još da nam naplate i kartu za takvo prisustvo u iznosu od 8 KM.

Svjesni činjenice da će naše odsustvo može utjecati na rezultat na terenu, ipak kao grupa osjećamo dužnost postupiti na ovaj način i sačuvati dostojanstvo navijača jer očigledno je da se ne misli stati sa ponižavanjem navijača u našoj domovini.

Vrijedi napomenuti i činjenicu da je Stadion Grbavica stadion na kojem gostujući navijači nerijetko imaju bolje uslove nego i domaći navijači, te smatramo da je to primjer koji trebaju slijediti i u ostalim klubovima.

Nismo se nadali ovakvom tretmanu od strane kluba kome je Željezničar izašao u susret u evropskim takmičenjima, naveli su najvatreniji navijači Željezničara u otvorenom pismu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79