Kazna za grupu Fuada Numanovića

Fuad, Nihad i Nijaz Numanović, te Adnan Baličevac, Haris Bašalić, Ahmed Halilović, Rahman Sulejmani i Dino Ajanović danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu nepravomoćno osuđeni na ukupno 24 godine i sedam mjeseci zatvora zbog preprodaje droge na području sarajevskog naselja Vogošća.

Presudu je izrekla predsjedavajuća vijeća, sutkinja Elvira Begović.

Tako je Fuad Numanović, kao organizator grupe, koja je, prema presudi djelovala od jula do decembra 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i dva mjeseca. Njegov brat Nihad dobio je tri godine i devet mjeseci, a Nijaz dvije godine i 10 mjeseci zatvora. Adnan Baličevac, koji je prema navodima presude dobavljao drogu prvooptuženom, osuđen je na tri godine i 10 mjeseci. Haris Bašalić kod kojeg su nađene kesice kokaina i heroina te dva pištolja osuđen je na tri godine i 10 mjeseci jer je prodavao drogu koju je dobio od prvooptuženog, navedeno je u presudi. Ahmed Halilović, čije su ime tokom sudskog procesa svjedoci najviše spominjali jer im je prodao drogu, dobio je dvije godine i šest mjeseci. Na istu kaznu osuđen je i Rahman Sulejmani, dok je Dino Ajanović koji se tokom suđenja branio sa slobode, dobio godinu i dva mjeseca zatvora. Na ovu presudu dozvoljena je žalba. Danas su odlukom Suda na slobodu pušteni Nijaz Numanović, Ahmed Halilović i Rahman Sulejmani. Ostali optuženi su vraćeni u pritvor.

Podsjetimo, na optuženičkoj klupi u ovom predmetu nalaze se Fuad, Nihad i Nijaz Numanović, te Adnan Baličevac, Haris Bašalić, Ahmed Halilović, Rahman Sulejmani, Adis Pašić i Dino Ajanović, koji se terete da su, nakon što su organizovali grupu, preprodavali drogu, dok su Bašalić i Pašić optuženi i za posjedovanje oružja i municije. Ova grupa uhapšena je polovinom decembra 2016. u akciji nazvanoj Vog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79