Kazna za vozača stihoklepca: Olovo – na mom bolovo

Odnos policije prema građanima godinama je jedna od glavnih tema. Optužuju se policajci za mito, korupciju, nekulturu, neprofesionalnost dok se o onima s druge strane rijetko progovara. Šta dožive u toku jedne smjene uniformisana lica mogle bi se knjige napisati, ali većina to podnosi onako kako treba, uz mnogo strpljenja.

 

Zato je najava nabavke body kamera koje će nositi policijski službenici u KS-u prilikom kontakta sa građanima, odnosno učesnicima u saobraćaju obradovala sve dobronamjernike i sa jedne i sa druge strane piše Crna-Hronika

Dok čekamo kamere i maksimalnu transparentnost donosimo ovogodišnju “hit prijavu”. Naime, jedan vozač tvrdi kako je prilikom zaustavljanja policajac konstatovao da je vozač iz Olova i glasno je rekao Olovo, što je on prokomentarisao “Na mom bolovo” i zaradio kaznu od 200 KM.

Policijski službenik pozvao se na zakonsku odredbu koja kaže da će se novčanom kaznom od 200 KM do 600 KM kazniti za prekršaj onaj ko na javnom mestu narušava javni red i mir, naročito drskim ponašanjem, grubim vređanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osećanje fizičke ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79