Kažnjen 121 motociklist u Mostaru

Kažnjen 121 motociklist u Mostaru


Kontinuiranim praćenjem i analizom stanja sigurnosti saobraćaja u HNK uočeno je da znatan broj vozača motocikla nepoštivanjem saobraćajnih propisa ugrožava svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu, saopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a.

Posebno je uočeno da velik broj motociklista u vožnji ne koristi zaštitnu kacigu, vozi neregistrirani motocikl, stvara preveliku buku, upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita ‘A’ kategorije, te obijesnom vožnjom ugrožavaju sigurnost saobraćaja na cestama.

Uzimajući u obzir sve navedeno, Uprava policije MUP-a HNK provodi operativnu akciju ‘Motocikl’ od 1. jula do 30. septembra 2020. godine, sa pojačanom kontrolom saobraćaja, te težištem na sankcioniranje motociklista koji se protupravno ponašaju.

Od početka akcije do 10. jula godine pripadnici PU Mostar kontrolirali su 207 motociklista, iz prometa isključili 11 motociklista i izdali 121 prekršajni nalog sukladno Zakonu o sigurnosti pometa na cestama BiH.

Policijski službenici MUP-a HNK kontinuirano će nastaviti sa provođenjem akcije, a sve u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradalih, priopćeno je iz MUP-a HNK-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija