Kažnjen 181 vozač zbog tamnih folija na vozilu

Policijski službenici Policijske uprave Doboj kaznili su 181 vozača zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila, saopšteno je iz ove policijske uprave.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, od 18. do 21. juna 2020. godine, na području teritorije koju operativno pokrivaju, kontrolisali su ukupno 719 učesnika u saobraćaju, a u po različitim osnovama sankcionisano je ukupno 368 vozača.

Kako je saopšteno, kod 33 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 35 osoba, dok je šest osoba sankcionisano zbog prevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica. Zbog upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje u saobraćaju sankcionisana su četiri vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, kod 12 vozila je utvrđena tehnička neispravnost, a četiri vozača su sankionisana zbog isteka potvrde o registraciji vozila ili neregistrovanog vozila.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da se pridržavaju pravila u saobraćaju i vožnju prilagode uslovima puta kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79