Kažnjena 31 osoba sa po 300 KM zbog nepoštivanja mjera!

Komesar policije Srednjobosanskog kantona Faik Adilović rekao je u izjavi za “Dnevni avaz” da su građani ovog kantona disciplinirani kad su u pitanju naredbe o samoizolaciji i poštivanju zabrane kretanje i policijskog sata, ali da ima i onih pojedinaca koji mjere ne poštuju.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Pojasnio nam je da su sve raspoložive snage MUP-a SBK angažirane kako bi se mjere poštivale, ali i održala sigurnosna situacija u Kantonu.

– Mi smo napravili bazu podataka za sve osobe kojima su izdata rješenje o samoizolaciji od Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. S današnjim danom imali smo skoro 3.000 osoba koje imaju rješenja o samoizolaciji, gdje se oni svakodnevno obilaze i evidentiraju. No, moram reći da je za skoro 995 osoba istekla mjera ograničenja tako da je sada ostalo 1.917 osoba. U posljednja 24 sata samo se jedna osoba nije pridržavala mjera samoizolacije – kaže Adilović.

Gledajući ukupno od početka trajanja naredbe do danas, Adilović kaže da 31 osoba nije ispoštovala naredbu samoizolacije, zbog čega su kažnjeni sa po 300 maraka.

– Moramo ići s represijom za neodgovorne, a četiri osobe smo priveli u prostorije koje je odredio Krizni štab. Ima onih koji su vidjeli da im je bolje kod kuće nego u prostorijama za zadržavanje – kaže Adilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79