Kćerki se vraćaju strašne slike: Potresna ispovijest majke žrtve Malčanskog berberina

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Ninoslav Jovanović (47) iz Malče, poznatiji kao „Malčanski berberin“ osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša.

Ovo je prva presuda za doživotnu robiju od usvajanja izmjena Krivičnog zakonika u maju 2019. godine.

U Apelacionom sudu u Nišu Blicu je potvrđeno da je presuda Jovanoviću potvrđena i ekspedovana Višem sudu u Nišu 22.jula 2021.godine, piše Blic.

Aleksandra K., majka zlostavljane djevojčice, rekla je da je zadovoljna presudom Apelacionog suda i da se nada da će ona doprinijeti da nikada više nijedno dijete ne doživi to što se desilo njenoj kćerki.

Kćerka se oporavila dosta, bolje je u svakom slučaju ali još ima teških trenutaka kada joj se vraćaju te strašne slike. Ne može da se zaboravi to nikada, ali idemo samo naprijed. Ne dao Bog da se ovo ponovi bilo kom djetetu, nadam se da će ovakva kazna doprinijeti da se nešto ovako više nikada ne desi. Nismo očekivali da ni bude drugačija presuda ali potvrda je bila još značajnija i drago mi je što je tako ispalo. Do kraja života biće iza rešetaka i mirno će moći da spavaju bar neka djeca u ovom kraju. Ni za jedno dete ne treba da bude manja kazna za ovakvo zlodjelo. Zadovoljni smo odlukom suda. Hvala i našoj advokatici i sudiji koja je donijela presudu ali najviše Igoru Juriću zahvaljujući kome je došlo do izmjena zakona – rekla je Aleksandra K. za Blic.

Jovanović je 5.januara ove godine, tačno na dan kada je 2020. godine uhapšen posle 17 dana najveće potjere na ovim prostorima, osuđen u Višem sudu u Nišu na 11 godina za otmicu dvanaestogodišnje djevojčice, dok je za silovanje u produženom trajanju osuđen na doživotnu robiju, pa mu je kao jedinstvena kazna izrečena kazna doživotnog zatvora!

Riječi sudije Višeg suda u Nišu Tamare Savić, predsjednice sudskog vijeća koje je izreklo istorijsku presudu, još uvijek odzvanjaju kao opomena.

Ponovnim puštanjem na slobodu bilo kada, on bi našao novu žrtvu. Doživotni zatvor je jedina kazna koja ga može spriječiti da čini krivična djela – rekla je prilikom obrazlaganja presude u Višem sudu u Nišu, sudija Tamara Savić.

Ona je istakla da je optuženi Jovanović pokazao izrazitu upornost i surovost u izvršenju krivičnih djela za koja je proglašen krivim.

Sve vrijeme dok je bježao vodio je maloletnu oštećenu sa sobom i prinuđivao je na obljubu iako je dijete bilo iznureno hladnoćom, glađu i umorom. Svu surovost pokazao je devetog dana kada je oštećenu, koja je imala oguljotine, žuljeve od hodanja i hematom koji je bio teška tjelesna povreda, čak i tada silovao. U završnoj riječi on se izvinio i naveo da se kaje za svoja djela, međutim iz držanja optuženog sud nije našao da se on kaje, tako da nema nijedne olakšavajuće okolnosti. Njegov boravak na slobodi poslije skoro 25 godina u zatvoru nije uticalo da ne čini krivična dela već ih je poslije veoma kratkog vremena ponovio, on je marta 2019. godine izašao iz KPZ-a, a već je u decembru iste godine počinio ova teška dela” – istakla je sudija Savić obrazlažući prvostepenu presudu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79