KCUS-u i bolnici u Mostaru uručeni novi testovi na koronavirus

Federalni štab civilne zaštite jutros je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (SKBM) uručio testove za detekciju koronavirusa, koji su, uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, nabavljeni u skladu s odlukom FŠCZ i po kojoj će se nabaviti 170.000 ovih testova.

Pošiljku s novim testovima direktorici KCUS-a, prof. dr. Sebiji Izetbegović uručio je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak, a pošiljku s testovima za SKB Mostar pripadnici FUCZ transportirali su i uručili Borki Tutiš, dežurnom inžinjeru s Odjela molekularne dijagnostike SKBM.

Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je uručeno 1.000, a Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 500 testova za detekciju koronavirusa.

Testovi će se u narednim danima, u skladu sa potrebama, kontinuirano dostavljati zdravstvenim ustanovama na području FBiH.

Za brži transport testova FUCZ stavio je na raspolaganje i dvije letjelice (žirokoptere) koje će se koristiti za ove potrebe.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79