Kekovića istjerali iz stana te postavili tri securityja. “Pozvao u pomoć opasne momke koji su ga vratili u stan”

Iza borca Armije RBiH Predraga Kekovića vrlo su teški dani. Keković je izbačen iz stana u Logavinoj ulici u Sarajevu, a kupac koji je od banke kupio stan promijenio je bravu i postavio dva securityja.

Kako za Raport priča Kekovićev advokat Sulejman Hadžibegović, njegov klijent je kasnije “pribjegao samopomoći, na šta ima zakonsko pravo” i vratio se u svoj stan.
Boravio u haustoru

“Ne znam da li je to uradio uz nečiju pomoć. Uglavnom, on je sada u stanu”, kaže nam Hadžibegović. Objašnjava da je njegov klijent nekoliko sati proveo u haustoru gdje su mu komšije donosile hranu i piće -piše Raport.

“Najtužnije od svega je što su mu u stanu ostali lijekovi, a on je srčani bolesnik. To je tužno i žalosno”, objašnjava nam Hadžibegović.

Kaže da je njegov klijent rođen u tom stanu u Logavinoj ulici 1953. godine, a da su njegovi roditelji 1961. godine dobili stanarsko pravo.

“Očekujem da će država donijeti zakon o stanovima koji su u privatnom vlasništvu. To je problem, što tog zakona nema. U tome kasnimo za susjednim državama kao što su Hrvatska i Srbija.

Bilo je pitanje samo dobre volje da se taj problem riješi i nikada ni jedan borac Armije RBiH ni bilo koji drugi čovjek ne bi bio izbačen iz stana”.

@crnahronikainfo

Opasni momci vratili izbačenog borca Armije BiH u stan

♬ original sound – CRNA Hronika

(VIDEO) Opasni momci vratili izbačenog borca Armije BiH u stan

Hadžibegović nam objašnjava da novi vlasnik koji je stan kupio od banke sada može ići sa tužbom, ali da nema pravo nasilno izbaciti iz stana njegovog klijenta.
Sudski postupci

Na kraju nam advokat objašnjava da su i ranije postojale kupoprodaje ovog stana i sudski postupci u kojem je Vrhovni sud FBiH odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković i dalje ima stanarsko pravo nad ovim stanom jer ga je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.

Posjetili smo i Kekovića koji nam je ispričao da je otišao u prodavnicu na 10 minuta i kad se vratio tri securityja i katanac su ga čekali ispred vrata.

“Nisu mi dali da uđem. Rekli su mi da ne mogu ni lijekove uzeti. Ja sam srčani bolesnik. Komšinica mi je donijela stolicu i do tri ujutru sam sjedio tu. Oni su donosili ćevape jedan drugom, nudili su i mene. Ja sam im rekao da mi ne trebaju ćevapi, nego da hoću svojoj kući”, objašnjava Keković.

Otkrio nam je i da je bio u policiji nakon što se sve desilo, ali policajci, prema njegovim riječima, nisu mogli ništa jer je novi kupac stana navodno ranije bio u policiji i pokazao papir da je kupio taj stan.

Bez obzira na to što se Keković vratio u svoj stan, njegova sudbina, kao i sudbina svih onih koji su u sličnoj situaciji, je neizvjesna.

“Ne znam šta će sada biti. Moj advokat je predao tužbu Ustavnom sudu. Svjestan sam da se ponovo može desiti isto kao jučer. Zato sam na tabletama. Vjerujte da mi je samo želja da pokušam malo zaspati i smiriti se”, priča nam na kraju razgovora utučeni Keković.

(VIDEO) Ovo su žestoki momci koji su vratili borca u stan iz kojeg je izbačen

Keković je inače demobilisani borac Armije BiH, teško je bolestan, ima ugrađen “bajpas” na srcu , a od zaštitara je tražio da ga u stan puste barem kako bi bio u stanju popiti svoje lijekove. Međutim, ni na takav vapaj, životno ugroženog Kekovića, zaštitari nisu pokazali dobru volju piše Crna-Hronika.

Nakon toga, Keković poziva i pomoć traži od poznatog bh. MMA borca Denisa Stojnića, koji navedenu informaciju prvo objavljuje na svom privatnom Instagram nalogu, alarmirajuće sve građane i medije kako bi se Kekovića pružila pravovremena pomoć, a nakon toga i sam odlazi na lice mjesta.

Nakon Stojnića, pomoć Kekiću došli su pružiti i sarajevski bivši muzičar Danijel Dado Džafić, kao i poznati sarajevski žestoki momak Amir Pašić – Faćo.

Iako je na licu mjesta bilo jako puno policijskih službenika, kao i djelatnika zaštitarske agencije iz Zenice, Stojnić, Pašić i Džafić, razvaljuju vrata sa novopostavljenom bravom i vraćaju Kekovića u njegov stan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79