Kenan Kešmer o haosu na KCUS-u: Za jednu noć, kada nestane kisika umiralo je po 7 osoba!

Proganja se 17 anesteziologa koji su javno progovorili o stanju na KCUS-u! Traži se da potpišu „kontra pismo“ u kojem preuzimaju svu odgovornost! Menadžment KCUS-a vrši ogroman pritisak na njih! Šta će biti ako ne potpišu?! To su diktature! Anesteziolozima je alarm za pobunu bilo svjedočenje Sebije u slučaju „Respiratori“, kada je rekla da ona ne može vršiti procjenu respiratora, jer je ginekolog! Shvatili da će sve svaliti na njih!

Pokušavao sam doći do posljednjeg dijela pisma u kojem su navedena imena ljekara, ali nisam uspio!

Na KCUS-u se dešavalo da nestane kisika na sat, umiralo po sedmero ljudi! Znam konkretne slučajeve, ima osoba koje su radile javne poslove! Jučer održan hitni kolegij na KCUS-u!

Senad: Da li je iko preživio respirator na KCUS-u?

Kešmer: Nemamo informacija koliko ljudi umire! KCUS ne dostavlja te podatke! Postoji priča da niko nije preživio! Ne znamo je li se Sebija vakcinisala! Na KCUS-u ima materijala i za SIPA-u i za Tužilački tim koji radi na predmetu „Respiratori“!

Sebija naredila da se 30 „Malina“ respiratora stavi u funkciju!

Ljekari u oktobru poslali prvo pismo i upozorili da imaju problem sa kisikom, nakon toga stigao demant kako je to laž! Mjesec nakon toga tehnička služba KCUS-a poslala dopis Sebiji u kojem piše da ne valja kisički sistem! Kompletna tehnička služba nakon toga dobila otkaz!

Sebija prije mjesec dana obavijestila javnost da ima problem sa kisikom, a pet mjeseci su imali da poprave ono što ne valja!

Čuo sam za pismo prije tri dana! Nisam ga htio objaviti dok nisam dobio potvrdu iz tri različita izvora koji nisu međusobno povezani, jedan od njih radi na KCUS-u!

15 respiratora sklonjeno, od maksimalnih 30! Tih 15 bilo najproblematičnije, to se jasno i navodi u pismu! „Malina“ respiratori se ne mogu korisitit na intezivnoj njezi, u ovom pismu ljekari to i potvrđuju!

Ljekari koji su napravili odstupanja od mišljenja direktorice KCUS-a dobili otkaz ili su poniženi! Nikad nećemo znati pravo stanje dok ljekari ne izađu i ne kažu šta se dešava gore!

Vlada KS radi na tome da napravi analizu smrtnosti na KCUS-u!

Vranić rekao da nema podatke šta se dešava na KCUS-u, što je nevjerovatno!

Ogromna razlika smrtnosti u Općoj bolnci i na KCUS-u, na KCUS-u u pitanju dvocifreni brojevi!

Razbijali smo 3 sata glavu, da li objaviti pismo ljekara! Hoće li nekoga uhvatiti strah da skoči kroz prozor!? Procijenili smo da je od javnog značaja da objavimo tekst! Ovo je ratno stanje!

Klinički centar ne dostavlja podatke Zavodu za osiguranje o vakcinisanim, ne dostavljaju podatke o smrtnosti, nemoguće je napraviti statistiku! Ne može KCUS biti eksteritorijalna institucija!

U saopštenju KCUS-a nema riječi o respiratorima, rade li ili ne?! Nek’ demantuju da pismo ne postoji da „Malina“ respiratori rade kako treba da rade!

Federalna vlada ima uvid u to šta se dešava, KCUS je dio sistema!

Plaćamo zdravstveno osiguranje, imamo pravo znati šta se dešava!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79