Kenan Kršo prijetio novinarima i govorio im da su pogan

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je počelo suđenje sarajevskom pedofilu Kenanu Krši (41) i njegovom pomagaču Jasminu Zunđi. Prije nego što je ročište počelo Kršo je dobacivao novinarima da su pogan i da će ih Allah kazniti za godinu ili deset. Pitao se: „Kako možete pisati da sam pedofil?“

Krše i Zunđa su optuženi da su učestvovali u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B. u novembru prošle godine. Istraga je otkrila šokantne detalje o nestanku djevojčice. Optuženi Zunđa zamolio je porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kada ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja E. B., op. a.).

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama.

loading...

Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni. Kršo je optužen za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnos na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.

Loading..