Kenan Musić: Protesta neće biti, drago nam je da su tužioci i SIPA ušli u KCUS

Nakon što je Sarajlija Kenan Musić, direktor Omladinskog film festivala Sarajevo i predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH, jučer jasno i glasno istupio u javnost i poručio da je ponašanje menadžmenta KCUS-a nedopustivo te da će članovi Građanske incijative za BiH izaći na ulice ukoliko se problem ove medicinske ustanove ne počne riješavati, dobio je niz uvreda i prijetnji.

– Tužilaštvo je danas ušlo na KCUS. Vjerujem da neće sebi smjeti dozvoliti da se ovo zataška sa strane ili da se smiri. To je naš jedini uvjet bio. Danas sam bio u Krim policiji, bio sam u Centru, sutra ujutru idem u FUP i niko iz policije se prema meni ne odnosi kao prema nekome kako me Stav, Faktor ili Mursel Filip Begović, protjerani novinar iz Hrvatske, predstavlja – govori Musić.

Poručuje da će sutra ujutru podnijeti krivične prijave.

– FUP me zvao da dođem da obavimo razgovor zbog tih natpisa. I otići ću. A sada po dobrom starom receptu će krenuti na poslovanje OFF-a, kojeg sam preuzeo prije nekoliko godina. Ali neću dozvoliti apsolutno da me uvlače u to. Bez ikakvog ramišljanja, rekao sam što sam imao, protesta nema u srijedu. Ovo što će sutra biti nema apsolutno nikakve veze sa mnom. Policija je obaviještena i ja nemam nikakvu odgovornost. A neki su imali saznanja da bi u srijedu neko mogao praviti nemire. Tako da, i da nije ovo danas Tužilaštvo uradilo, vjerovatno bi otkazali to u srijedu – kaže Musić.

Dodao je da je njemu kao i njegovim kolegama zdravlje i sigurnost na prvom mjestu.

Kenan Musić jedan od organizatora protesta u Sarajevu: Optužili me za šovinizam, islamofobiju, vrijeme je da im pokažemo ko se ovdje pita

– Priča se okrenula u jednom totalno drugom smjeru, totalno se radi dezinformisanje javnosti. Samo nekoliko vas medija je nazvalo da čuju drugu stranu. Mi smo uspjeli u namjeri. Javljaju mi se članovi nekakvog vehabijskog pokreta, sve sam sačuvao, koji mi pišu: “Dabogda te Bog ubio, amin” i slično.

Ne rade to oni sami od sebe. I prije sam kritikovao sve što mi se ne sviđa i što niko tada nije ništa pisao. Samo zato što Stav i Faktor nisu tada pridodavali tome pažnje. Na sudu ćemo tražiti za ono za šta su nas jučer optužili, a to je da ćemo paliti Sarajevo. Faktor i Stav će platiti odšetu za narušavanje imena i ugleda i mene i Festivala jer oni su ti koji su preokrenuli ovu priču i napravili takav sigurnosni haos u Kantonu Sarajevo da sam ja danas morao po policijskim upravama po čitavom gradu ići i davati informacije i pravdati šta oni pišu. To je strašno – zaključio je Musić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79