Kenanu Nikontoviću odbijena žalba: Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi i osuđen na šest mjeseci zatvora,

Sud Bosne i Hercegovine otpremio je drugostepenu presudu u predmetu Kenan Nikontović kojom je žalba branioca optuženog odbijena kao neosnovana, a potvrđena presuda Suda BiH od 12.10.2020. godine.

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi i osuđen na šest mjeseci zatvora, te mu je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela i to novčani iznos od 20,00 eura, saopćeno je iz Suda.

Prema optužnici, Nikontoviću je suđeno zbog toga što je kao policijski službenik Granične policije BiH, obavljajući poslove granične kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, a nakon što je primio novčanicu od 20 eura, dozvolio ulazak osobama na teritorij BiH, iako je bio svjestan da za to ne ispunjavaju uvjete.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79