Kešmer i Hadžović: Znamo ko su potpisnici pisma direktorici KCUS-a! Molimo ih da se oglase!

Hadžović: Jedan od potpisnika pisma je bio Vaš gost u Centralnom dnevniku! Većina potpisnika su žene, doktorice, anesteziolozi! Sada se vrši pritisak na sve potpisnike da potpišu novo pismo i preuzmu odgovornost! Na KCUS-u niko nije peživio respirator!

Denijal Hadžović pokazao šokantne prepiske doktora na KCUS-u u kojima direktoricu Sebiju nazivaju monstrumom, ubicom te da od Kliničkog centra pravi Aušvic! Nju treba uhapsiti, navode u porukama!

Hadžović: Nisam imao dilemu da li da objavim informacije o tome šta se dešava na KCUS-u! One su šokantne, grozne, strašne! Naša dušnost je bila da to objavimo, ako će to pomoći da se spasi bar jedan život! Volio bih da te informacije nisu tačne! Iz pouzdanih izvora, od anesteziologa smo dobili informaciju da su ti respiratori pogubni za pacijente! To je jedan od uzroka visoke smrtnosti od Covida u BiH, prvenstveno na KCUS-u! Vidimo da je smrtnost veća na KCUS-u nego u Općoj bolnici! Nešto nije u redu! Nešto se nenormalno dešava!

U vjerodostojnost pisma sam potpuno siguran! U pitanju je 17 anesteziologa koji su potpisali to pismo! Ti ljudi se boje i nisu htjeli da se njihova imena spominju! Apelujem da izađu i javno kažu šta je u pitanju! Ne mogu novinari voditi njihove bitke! To je brod od papira! Ne mogu vam ništa! Oni ovo rade zato što se boje za sebe! Oni su jedan brod koji tone! To je truo sistem koji se raspada! Svojim svjedočenjem možete otkriti istinu! Više im ni ljudski životi nisu sveti!

Znam ko su ljekari koji su pisali pismo! Znam njih 5-6! Većinom su ženske osobe! Jedan od njih je doktor koji je gostovao kod Vas u emisiji! Govorio je o pritiscima koje doživljava na KCUS-u! Pomenuli ste ga večeras!

Badnjević potvrdio da to nisu respiratori za intezivnu njegu, već prenosni respiratori! Sebija priznala da je tih 30 respiratora instalirala na KCUS! To je priznanje teškog prekršaja!

Badnjević je mjesecima odbijao da verifikuje te respiratore! Oni imaju sistemsku grešku i mogu ubiti pacijente! Doktori navode da ne mogu kontrolisati volumen kisika koji se ispušta i da pacijenti zbog toga umiru! U praksi se dešava ono o čemu je Badnjević govorio! Kako je moguće da nakon što se mjesecima odbijalo da se verificiraju, ipak dobiju dozvolu za upotrebu?!

Kešmer: Vršena ogromna hajka na Verlab! Vršen linč od strane državnih institucija i Federalne novinarske agencije! Govorili su da Verlab nema dozvolu da verificira respiratore! Slali dopise u Novi Pazar i Sloveniju da se nađe laboratoriji za verifikaciju! Kada više nisu imali opcija rekli Badnjeviću da on verificira! Ugovorom mu zabranili da o tome govori u medijima! Badnjević upozorio neke ljekare na KCUS-u da paze šta rade sa respiratorima, odgovor je bio: „Ma šta ćeš mi ti pričati“!

Hadžović: Pismo je vapaj ljekara da upozore da se dešava katastrofa! Klinički centar ništa ne negira u svom odgovoru! Koriste se političkim jezikom, ucjenama, prijetnjama! Rukovodstvo KCUS-a se ponaša kao dio političke strukture! To puno govori o ljudima koji vode KCUS! Oni vrše pritisak na ljekare! To je strahovlada! Vrše pritiske i na medije! Dnevno primim desetine prijetećih poruka! Njima zdravlje pacijenata nije na prvom mjestu! Njima je cilj da očuvaju svoje političke pozicije! Spremni su raditi najnemoralnije i najgore stvari! Ne prezaju ni od čega! Neko je osjetio da mu se ljulja stolica! Struktura koja stoji iza svega ovoga je SDA! Jasno je ko upravlja KCUS-om i šta su interesi! Bit će sve brutalniji u obračunavanju sa onima koji im se suprotstavljaju! Posljednjih godina vidimo potpuno rasulo! Pokušali da nas opljačkaju nabavkom respiratora! Spali smo na to da zavisimo od sadake iz Srbije! Dobročinitelj i spasilac nam je onaj koji je izjavljivao da će ubiti 100 Muslimana! Ovo je sistem koji se nastoji održati po svaku cijenu! Ne biraju sredstva!

Ima više od milion razloga da Izetbegovići padnu s vlasti! Uspostavljen je feudalni sistem! Ljudima oduzimaju 50 posto primanja! Oni ne bi smjeli opstati poslije ovoga! Ako se ovo pokaže tačnim, oni više ni jedan dan ne bi smjeli preživjeti na vlasti i na slobodi!

Opozicija ima moralnu dužnost da reaguje u ovakvim situacijama! Problem je što oni ne čine dovoljno! Morali su biti puno agresivniji! Sa izborom gradonačelnika pokazali da nisu dovoljno dorasli! Nadam se da će SBB biti dio Četvorke! SBB ne smije više praviti saveze sa SDA!

Pismo sam dobio od pouzdanog izvora sa KCUS-a, od jednog od potpisnika!

Kešmer: Ne znam je li nam isti izvor! Pismo je napisano prije dva dana! Lokomotiva su ljekari! Oni će dići glas! State Department poslao jasan signal u kakvoj diktaturi živimo! Sebija bi trebala poslati saopćenje svim medijima!

Hadžović: Ne znam nikoga da je preživio na respiratoru! Oni čak kriju podatke! Jedna uposlenica KCUS-a mi je govorila da se pacijentima ne daje adekvatna hrana! Oni koji dospiju na respirator ne prežive! Kiseonik svugdje puše osim u pacijente! Onaj ko tamo uđe, ne izlazi! „Nju treba uhapsiti“, riječi su uposlenica KCUS-a!

Kešmer: Ministar Vranić mi je rekao da kupuju reklamne kese i stavljaju umjesto hiruških! Ako je budžet KCUS-a prazan zašto ne izađu i ne kažu?! Moraju dati izvještaj na šta su pare potrošene! Vranić rekao da imaju oko 9 miliona na računu!

Hadžović: Svakodnevno dobijam svjedočenja članova porodice čiji su članovi umrli na KCUS-u! Sedam dana nisu mogli saznati stanje pacijenta! Niko se nije javljao na telefon! Vrijeđali su ih na nacionalnoj osnovi, iako su oni Bošnjaci iz Dubrovnika! Rekli su naučite pričati pa onda nazovite!

Kešmer: Mostar je odbio respiratore! Opća bolnica te respiratore drži u podrumu! Tuzla ih ima, ali ne znam koriste li ih! Bihać i Goražde možda! Sebija se na Sudu nije mogla sjetiti ko je bivša sekretarica Vildana! Ona je po kazni premještena u vešeraj! Vildana je plaćala račune Sebiji! Jedan mjesec zaboravila platiti račune! Bakiru stigla opomena za telefon! Ispao je skandal! Zato je sklonjena u vešeraj!

Hadžović: Tužilaštvo mora ući na KCUS! Najvažnije je da se klupko počne odmotavati! Ljekari trebaju da se oglase! Nisam siguran čega se boje! Posao nije vredniji od ljudskih života! Kažite šta se dešava! Zašto je tolika smrtnost?!

Kešmer: Nadam se da će tužilaštvo ući na KCUS i razriješiti dileme!

Hadžović: 15 respiratora povučeno prije par dana! Anesteziolozi traže da se i ostalih 15 prestane koristiti! Tačno je da pacijentima na Kliničkom oduzimaju mobilne telefone!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79