Kešo: Konaković laže kako bi odbranio pristanak da Dodiku i Čoviću preda monopol u isporuci gasa

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Safet Kešo danas je zatražio od čelnika Naroda i pravde Elmedina Konakovića odgovore na 10 pitanja u vezi sa sve izvjesnijim pristankom “Trojke” za izgradnju istočne i južne gasovodne interkonekcije.

To bi u praksi značilo pristanje na zahtjeve Milorada Dodika (Savez nezavisnih socijaldemokrata) i Dragana Čovića (Hrvatska demoktraska zajednica).

– Bolesna je konstrukcija pitanja koja smo dobili iz SDFA o istočnoj i južnoj interkonekciji – napisao je Konaković na svom Facebook profilu optuživši SDA i DF za laž.

Zbog toga je Kešo još jednom prozvao Konakovića.

– Ni na jedno pitanje nije konkretno odgovorio, ali je, braneći sebe i pristanak da Dodiku i Čoviću u potpunosti preda monopol u isporuci gasa, mnogo neistina napisao.Zašto niste realizaciju projekta nove istočne interkonekcije uvjetovali usvajanjem državnog zakona o gasu? Koga se to bojite i zašto!?

Zaboravio je u svom (od)govoru Konaković spomenuti nove zahtjeve HDZ-a na koje je pristao, a prema kojima taj gasovod neće kontrolisati entitetsko preduzeće BH Gas, već novoosnovano preduzeće Zapadno-hercegovačkog kantona. Gasovod će biti izgrađen novcem građana FBiH, Bošnjaci će plaćati gas koji njime protiče, a njegovu tarifu će određivati Čović i HDZ- naglasio je Kešo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79