Kidnapovanje u Cazinu: Prepriječili mu put, izvukli iz auta…

Tužilac u Unsko-sanskom kantonu naredio je da se sprovede istraga zbog djela “Protupravno lišenje slobode” u nastavku istrage koja je povezana s ranijim djelima.

Naime, pripadnici MUP-a USK su na osnovu određenih saznanja 3. aprila izvršili pretres kuće i automobila koji koristi D. S. iz mjesta Tržac kod Cazina.

Pripadnici MUP-a USK tom prilikom pronašli su vrećicu kokaina neutvrđene količine, određenu količinu marihuane, digitalnu vagu, novac u iznosu od 1.500 KM koji se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela, pušku M-48 i pet metaka, automatsku pušku kalibra 7.62 s osam okvira i 241 metak.

Tokom dokumentovanja ovog djela i istrage između ostalog ispitan je i H. E. iz Cazina, a tokom ispitivanja rekao je da su ga krajem marta pomenuti D. S. i R. A, kao i P. E. kidnapovali u mjestu Ostrožačke strane.

Zaustavili su vozilo i izvukli vozača i suvozača, a potom su suvozaču vezali ruke i ubacili ga u gepek motornog vozila BMW. Potom su ga odveli do naselja Tržac u kuću D. S. gdje su ga fizički nasrnuli na njega.

Razlog zbog kojeg su ga kidnapovali je taj što nije izvršio jedan posao za koji mu je osumnjičeni dao novac. Sve je trajalo jednu noć, vozali su ga u gepeku, tražili novac koji on nije imao. Lica su prema riječima glasnogovornika MUP-a USK sklona vršenju  djela. D. S. je još uvijek u pritvoru prenosi RadioSarajevo.

Privedene četiri osobe: Pala grupa lopova koja je ukrala devet golfova tokom maja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments