Kilometarske kolone na putu Tuzla-Kladanj zbog popriječenog kamiona

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog M-18 Kladanj- Stupari. Zbog popriječenog kamiona stvorile su se ogromne gužve, a najteže je ispred tunela Karaula.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. “Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf i Ključ-Bihać.

 

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni)”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Tuzlanski.ba)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments