Kilometarske kolone na ulazu u Sarajevo zbog sanacije mosta, vozači čekaju satima

Na sjevernom ulazu u Sarajevo danas u poslijepodnevnim satima stvorile su se velike gužve, a zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18).

Kako nam javljaju vozači koji su se tu zadesili, formirala se kilometarska kolona i oni koji su krenuli za Sarajevo čekaju satima. Iz BIHAMK-a su pojasnili da su gužve formirane zbog radova na putu, odnosno zbog radova na mostu u Semizovcu.

“Radovi na sanaciji mosta u toku su i u mjestu Semizovac na dionici Sarajevo – Olovo, gdje se saobraća naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovim dionicama mogući su zastoji i formiranje kolona, pa vozače pozivamo na strpljenje i pojačan oprez”, poručili su iz BIHAMK-a.

S obzirom na to da je vikend, ljudi se vraćaju s odmora, pojačana je i frekvencija saobraćaja. Sve to je, zajedno s radovima na putu, dovelo do dugih kolona vozila prenosi Klix

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79