Kineski div stiže u BiH i zaposliti će 100 radnika?

Predstavnici kineske kompanije Healthcare Europe, jednog od najvećih proizvođača asortimana od memorijske pjene, gradonačelniku Dervente i njegovim saradnicima iznijeli su namjeru za otvaranjem pogona u BiH, te istakli kako im je Derventa u fokusu interesovanja zbog povoljnih uslova poslovanja.

“Želimo ovdje otvoriti kompaniju koja bi proizvodila madrace, nadmadrace i jastuke od memorijske pjene, koji bi bili namijenjeni inostranom tržištu. Vrijednost izvoza na mjesečnom nivou bila bi od tri do četiri miliona eura, a u pogonu bi, za početak bilo zaposleno oko stotinu radnika”, kazao je Chao Xiao-Jun, generalni direktor kompanije koja posluje u Rumi.

Healthcare Europe ima tri kompanije u Americi, po dvije proizvodne fabrike u Španiji, Kini i na Tajlandu, te po jednu u Sloveniji i Srbiji. Također, Healthcare Europe ima maloprodajne objekte širom Evrope, a u planu im je da nakon dvije do tri godine i u Bosni i Hercegovini otvore maloprodajne objekte, stoji u obavijesti na stranici Gradske uprave Dervente.

“Interes kineskih investitora za Derventu je još jedan dokaz da smo prepoznati kao pozitivan primjer saradnje sa privrednim sektorom. Derventa je poznata kao lokalna zajednica koja je polučila veliki broj stranih investitora. Realizacija ove investicije otvorila bi vrata za nova zapošljavanja, ne samo stanovnika Dervente, već i okolnih opština”, istakao je gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79