Kiridžiji Namiku iz Sanskog Mosta srušena štala, stoka pod otvorenim nebom

Velika nevolja snašla je prije nekoliko dana Namika Hadžiahmetovića, kiridžiju iz Sanskog Mosta, nakon što mu se zbog dotrajalosti i oštećenja srušila štala u kojoj drži stoku.

Hadžiahmetović je poznat svim stanovnicima ovoga grada kao pošten i vrijedan domaćin, koji za život sedmočlane porodice, u kojoj je i četvoro maloljetne djece, zarađuje baveći se prevozom tereta konjskim kolima.

Kaže kako je u posljednji trenutak iz štale koja se urušila uspio izvesti tri konja i kravu koje posjeduje i tako ih spasiti od sigurne smrti.

“Moje blago je sada bez krova nad glavom i boravi na otvorenom. Sreća pa posljednjih dana temperature nisu toliko niske, međutim ukoliko smrzne smrt bi lako mogla snaći konje i kravu”, jada se Hadžiahmetović za “Nezavisne”.

Dodaje kako su mu u pomoć priskočili prijatelji te da se radi na raščišćavanju materijala koji je preostao nakon rušenja objekta.

S obzirom na to da Hadžiahmetović nema sopstvena sredstva kojima bi izgradio novi štalski objekat, neophodna mu je pomoć lokalne zajednice i dobrih ljudi.

Kako saznajemo, štala koja je ionako bila krhke građe oštećena je od posljedica velikog zemljotresa koji se krajem prošle godine osjetio i u Sanskom Mostu, a potom je konstrukcija popustila usljed naslaga snijega.

Hadžiahmetović potiče iz poznate porodice kiridžija, a njeni članovi se već generacijama bave ovim poslom zarađujući tako kruh od sedam kora.

Svi koji žele pomoći ovom vrijednom čovjeku više informacija mogu dobiti na broj telefona 062/394-753.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79