Kiša i olujni udari vjetra: Donosimo vremensku prognozu za narednih nekoliko dana

Prije podne, kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Jače naoblačenje s kišom u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno su mogući i olujni udari juga. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 16, a najviša dnevna do 29 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna kiša u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prije podne povremeno s jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, a najviša dnevna do 25 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima. Poslije podne i krajem dana u južnim i zapadnim područjima s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, a dnevna do 27 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 16, a dnevna do 24 Celzijeva stepena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79