KJKP Rad: Zbog nepropisno parkiranih vozila moramo zvati policiju

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preuzeća “Rad” Sarajevo oglasili su se na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama i podijelili jednu situaciju s terena, gdje je, kako su naveli, morala intervenisati i policija.

“Prije nepunih mjesec dana imali smo sličnu situaciju na terenu gdje je morala intervenisali policija.

Pauk služba danas u prvoj i trećoj smjeni je imala pune ruke posla zbog nepropisno parkiranih vozila ispred kontejnera i na saobraćajnicama na području Općina Stari Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo.

Iako je podignuto sedam vozila, nažalost zbog nemogućnosti prilaska paukom i vertikalnih barijera koja onemogučavaju podizanje, te nepostojanja horizontalne i vertikalne signalizacije zabrane zaustavljanja i parkiranja, jedan dio vozila nije uklonjen ali su pripadnici PU Stari Grad i Centar izdali prekršajne naloge i upućeni su dopisi Općini i PU kako bi se izvršilo postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i omogućilo neometano kretanje vozila.

Napiminjemo da je prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo, član 15, jedna od navedenih zabranjenih aktivnosti je parkiranje ispred posuda za odlaganje otpada”, kazali su iz “Rada”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79