KJKP Toplane: Nema više grijanja, zimska sezona gotova

KJKP Toplane Sarajevo obavijestile su korisnike da je završena sezona grijanja za 2023/2024. godinu u Kantonu Sarajevo.

Ova odluka dolazi nakon što su se prema važećoj Uredbi o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije stekli uslovi za završetak sezone, iako je zbog niskih temperatura u aprilu grijanje bilo produženo i nakon 15. aprila.

Zvanično zatvaranje sezone grijanja uslijedilo je nakon ocjene da vremenski uvjeti više ne zahtijevaju dalju isporuku toplotne energije.

U skladu s tim, KJKP Toplane Sarajevo će svoje termoenergetske postrojenja i instalacije održavati u pogonskoj spremnosti sve do 15. maja 2024. godine, garantujući stabilnost sistema u slučaju neočekivanih promjena vremenskih prilika.

Također, izvan sezone grijanja, KJKP Toplane-Sarajevo planira provesti opsežne radove na održavanju i unapređenju toplifikacionog sistema.

Aktivnosti će uključivati remont kotlovskih postrojenja, rekonstrukciju toplotnih podstanica te poboljšanje distributivne mreže. Ovi radovi su ključni za osiguranje efikasnosti i pouzdanosti sistema u predstojećoj sezoni grijanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79