KK Bosna je ostavio u dugovima, “potop” će ostaviti i u Ministarstvu

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, nagovijestio je danas da bi nova koalicija mogla preuzeti federalnu Vladu “zaobilaznim putem”, a reagovao je aktuelni premijer Fadil Novalić.

“Trenutna situacija pokazuje da imamo većinu u vladi Fadila Novalića. Ako SDA blokira ili obesmisli sve ove procese tamo ćemo donositi odluke kako ova koalicija želi.

Zato ne vidim potrebu da oni silom i novcem ostanu na vlasti”, rekao je Konaković.
Novalić: Konaković se ne pita Aktuelni premijer Vlade FBiH Fadil Novalić uzvratio je Konakoviću objavom na Facebooku koju prenosimo u cijelosti:

Stojanović: KK Bosna je moja, Konakovićeva i Avdićeva velika sramota

“Umjesto miješanja u rad Vlade Federacije, pohlepnom Dini Konakoviću bi bilo bolje da se sakrije u mišiju rupu od stida. Ili u najmanju ruku da napokon počne raditi odgovorni državni posao.

Doduše, teško da je on uopšte svjestan te odgovornosti, jer ni o tome nije mogao učiti u školama za koje tvrdi da ih je završio iako ima na sumnjiv način dobivenu diplomu.

Zato bi ga trebalo podučiti i da premijer Fadil Novalić i Vlada FBiH rade i nastavit će raditi onako kako smo to i danas demonstrirali, donoseći odluku o najvećem povećanju penzija u historiji Federacije. Sviđalo se to Konakoviću ili ne.

On se tu ne pita niti će se ikad pitati. Dok se mi brinemo i donosimo odluke u interesu naših građana, žalosno je gledati kako se on ponižava po ko zna koji put odlazeći na noge Dodiku.

Imamo razloga vjerovati da je zarad ministarske fotelje spreman predati Dodiku i državnu imovinu i najvrijednije resurse, pa i one na rijeci Drini.

Optužuju me da sam uništio ‘Bosnu’! Ko je spreman da kupi godišnju kartu po cijeni od 1000 KM?! Ja jesam!

Današnja slika i nova bruka koju je priredio iz Banja Luke ne ulijeva ni najmanju nadu da se to neće desiti. Ako je lišen dostojanstva, duboko kompromitirani Konaković mogao je barem pomisliti na one čijom je krvlju zalivena ova zemlja i čija je krv tekla Drinom.
Stranački susret

Kosti koje su pronađene na Buk Bijeloj kad su bageri počeli kopati kosti su ubijenih Bošnjaka koje su srpske snage početkom devedesetih “očistile“ s tih prostora. I to jasno piše u haškim presudama.

U spinovanja da se danas u Banja Luci održao stranački susret samo naivni će povjerovati. Jer da je tako onda bi on bio održan u stranačkim prostorijama, a ne u palati manjeg entiteta, koji je očigledno Konaković kao ministar vanjskih poslova izabrao za svoju prvu službenu posjetu.

S druge strane, premijer Novalić i Vlada Federacije BiH su radili, rade i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima. A ne onako kako to želi neko ko nije uspio ni sopstveni granap voditi, što je manja šteta po društvo nego ona koju je nanio ostavljajući Košarkaški klub Bosna u enormnim dugovima, od kojih se nikada nije oporavio. Takav “potop” će ostaviti iza sebe i u Ministarstvu vanjskih poslova, i izgubićemo mnogo vremena da to popravimo”, napisao je Fadil Novalić.

Klub SDA odgovorio Konakoviću: Ne bismo da FBiH prođe kao KK Bosna

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79