Kladionicama na Ilidži povećati taksu na 30.000 KM

Novac prikupljen povećanjem komunalne takse trebalo bi uložiti u poboljšanje uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova

Na sjednici Općinskog vijeća Ilidža, vijećnik Amel Pintol pokrenuo je inicijativu da se drastičnim povećanjem komunalnih taksi udalje od škola.

Pintol je pojasnio da je  nakon višemjesečne prepiske sa Ministarstvom finasija FBiH, Poreznom upravom FBiH i nadležnih općinskih službi zaključio da ništa ne čine da kladionice udalje od škola, pa je pokrenuo ovu inicijativu.

– Predlažem da u zonama gdje se kladionice nalaze u blizini škole na manjoj udaljenosti od 100 metara, a koje ne podliježu izmjenama i dopunama Zakona iz ove oblasti jer su otvorene prije donošenja zakona, povećamo komunalnu taksu za istaknutu firmu i da iznosi 30.000 maraka. Novac prikupljen povećanjem komunalne takse trebalo bi uložiti u poboljšanje uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova na teritoriji općine Ilidža – navodi se u inicijativi vijećnika Pintola prenosi Faktor.

Policija se stavlja pod punu političku kontrolu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments