Klanjana dženaza brezanskom rudaru Adnanu Kovačeviću

Na mjesnom mezarju Borak kod Breze danas poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza i obavljen ukop Adnanu Kovačeviću (38), rudaru jame “Sretno” Rudnika mrkog uglja (RMU) Breza.

Brojne kolege rudari, porodica i prijatelji, vidno pogođeni tragedijom, ispratili su na vječni put vrijednog i čestitog mladića koji je, zarađujući hljeb sa sedam kora, hranio svoga 12-godišnjeg sina, roditelje i sestru.

Svi oni bili su shrvani bolom zbog prerano ugašenog života mladog rudara, koji je u brezanskom rudniku radio svega dvije godine.

Podsjetimo, 38-godišnji Kovačević stradao je 26. septembra dok je radio na transporteru, a scene na mjestu tragedije bile su užasavajuće.

Kako su nam ispričali vidno šokirani brezanski rudari, transporter je smrskao mladića. Ekipa „Dnevnog avaza“ bila je neposredno nakon tragedije u Brezi.

Ispred porodične kuće nesretno stradalog komorata u mjestu Borak kod Breze zatekli smo šokiranu porodicu i komšije, koji su pokušavali tješiti bolom shrvanu majku Fatimu.

– Adnane, Adnane, sine moj, Adnane… – dozivala je, jecajući, neutješna majka.

Rekla nam je da je njen sin dvije godine radio u rudniku.

– Nešto ga je vuklo u rudnik. Na kraju mu je bio i sevep smrti. Od rudnika nas je sve hranio, samohrani je otac. Ostade dijete šesti razred iza njega… Kako ću ja dalje bez svog Adnana, nikad mrava nije zgazio, što njemu da se to baš desi? Neću ja ovo preživjeti… – plačući je govorila za Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79