Klanjana dženaza i obavljen ukop 20-godišnjem Saidu Hasanoviću

Na vakufskom mezarju u Jelahu – Pobuđe, opština Bratunac, danas je klanjana dženaza i obavljen ukop 20-godišnjem Saidu Hasanoviću.

Ovaj mladić iz Konjević-Polja kod Jelaha nas je prerano napustio. Studirao je u Turskoj, a vijest o njenogoj smrti potresla je Podrinje, ali i cijelu zemlju.

Njegov brat Haris, učenik četvrtog razreda srednje škole u Srebrenici, kaže da je njihovoj majci Havi saopćeno da je srčani udar uzrok smrti, što je objavljeno i na stranici Ministarstva odbrane BiH.

Said je srednju školu završio u Srebrenici, a Vojnu akademiju je započeo u Turskoj. Ima dva brata i sestru, a u oktobru 2018. godine ostali su bez oca Senajida, koji je, također, preminuo od srčanog udara, piše Hayat.

Školovala ih je majka Hava koja je uz pomoć Ministarstva odbrane BiH, sa mlađim sinom Seidom, otputovala u Tursku da preuzme Saidovo tijelo.

Said je tokom školovanja u Srednjoškolskom centru Srebrenica boravio u stacionaru Međunarodnog foruma solidarnosti (MFS) “Emmaus“ u Potočarima kod Srebrenice. Po saznanju o njegovoj smrti, ovaj kompleks obavile su tuga, tišina i bol. Nestao je uobičajeni mladalački žamor.

“Allah da te uvede u džennet. Ova masa raje koja te ispratila po posljednji put dokaz je koliko si bio dobar – objavljeno je na stranici Konjević Polja nakon obavljenog ukopa.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79