KLANJANA DŽENAZA UBIJENOM POLICAJCU MAHIRU BEGIĆU: BIO JE LJUDSKA GROMADA, KOLEGA KOJI JE UVIJEK POMAGAO

Ispred džamije u Lokvama u općini Hadžići, muk i tišina… Nevjerica… Klanjana je dženaza ubijenom pripadniku FUP-a Mahiru Begiću.


Najbliži, rodbina, prijatelji, brojne kolege… ne mogu se pomiriti sa istinom, ne žele prihvatiti da više nema njihovog Mahira Begića.

 

VIDEO SA DŽENAZE

Ne postoje riječi kojima bi se opisala bol, tuga i ogorčenje hladnokrvnim ubistvom policajca. Nepregledna kolona ljudi dugo se kretala prema mezarju gdje je ukupan Begić.

Za sve ove godine njegovog rada u FUP-u njegovu predanost poslu, kako je rečeno i na današnjoj komemoraciji, najbolje ilustruje činjenica da je svake godine dobijao najviše ocjene za svoj rad.

FUP je izgubio velikog čovjeka.

Bio je i ostat će policajac, pričaju njegove kolege, kojeg će se sjećati kao uvijek nasmijanog čovjeka. Uvijek je pomagao nesebično, bio je ljudska gromada i kolega koji je u ovom poslu i u najtežim trenucima vraćao osmijeh svima.

Od 9. februara kada su saznali da je ubica gnusno ubio Mahira Begića, svaki policajac radi dan i noć da nađemo ubicu. Svi žele da dođu na Mahirov mezar i kažu: „ Uhvatili smo ga!“.

Pripadnika Federalne uprave policije u subotu, 9. februara, na dužnosti dok je čuvao objekat FUP-a na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina (mjesto kod Sarajeva), ubio je višestruki ubica Edin Gačić koji je ubio i Sauda Sultanića na području Konjica (4. februara), a prethodno je bio u zatvoru zbog dva ubistva. Između ostalog, ubio je i svoju majku Sifetu.

Edin Gačić i dalje je u bjekstvu. Naoružan je i izrazito opasan.

VIDEO SA DŽENAZE 2

(Amir Saletović / Hayat / Foto: Hayat)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79