Klanjana dženaza Zilhi Šeti, humanitarki koja nikoga nije ostavljala gladnim

Na mezarju Faletići u Sarajevu klanjan je dženaza-namaz i obavljen ukop Zilhe Šeta (69), svima poznatije kao tetka Zilha. Bila je humanitarka koja je decenijama radom u Narodnoj kuhinji Stari Grad pomagala ugroženim sugrađanima, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki broj građana oprostio se od humanitarke koja je bila simbol Narodne kuhinje u sarajevskoj općini Stari Grad. Među prisutnima su bili i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Mehmed Janjoš, akademik Abdulah Sidran…

Zilha je bila najdraža “tetka” velikom broju građana. Oni koji su je poznavali, kažu da je hranila čitavu čaršiju i da je njenom smrću puno izgubila Bosna i Hercegovina, posebno Sarajevo.

Zilha Šeta dobitnica je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2011. godine, kao i međunarodne nagrade za dobročinstvo u organizaciji Turske fondacije Diyanet, koja joj je uručena 2019. u Ankari.

Tetka Zilha
Tetka Zilha

Organizatori su tada podsjetili da se tetka Zilha brine o Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svaki dan podijeli obroke za mnoge građane kojima je potrebna pomoć.

U Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu, koja danas ima više od 1.000 korisnika, angažovana je bila od marta 1992. godine. Humanitarnim radom Šeta je pomogla brojnim socijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79