Klub SDA: Glas HDZ-a protiv ministrice Turković vrlo neodgovoran potez

Odluka ministara Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) da na sjednici Vijeća ministara, zajedno sa ministrima iz entiteta RS, glasaju za smjenu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković predstavlja vrlo neodgovoran potez, koji neće proći bez posljedica po odnose SDA i HDZ-a, navode iz Stranke demokratske akcije.

– Postavlja se pitanje – koji je uopće interes HDZ-a da podrži smjenu ministrice Turković, osim da udovolji populističkim zahtjevima SNSD-a.

Ukoliko je udovoljenje svakom hiru SNSD-a važnije HDZ-u od odnosa sa SDA i nosiocima vlasti iz reda bošnjačkog naroda, onda to ukazuje na jedan neiskren i neizbalansiran odnos HDZ-a koji očigledno nije baziran na interesima onih koje predstavlja, već na iracionalnim motivima i daljem produbljivanju kriza i blokada što će sigurno biti prepoznato u SDA – saopćeno je iz Kluba SDA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79