Klub SDA traži ostavku HDZ-ovog ministra policije nakon divljanja Ultrasa

Klub zastupnika SDA u Skupštini HNK najoštrije osuđuje divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala (Grad Mostar) u noći 24. aprila u vremenu trajanja policijskog sata.

– Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom “Ultras”. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu – naveli su u saopćenju.

Istakli su da zbog niza evidentnih propusta u zadnje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, traže ostavku ministra Slađana Bevande.

– Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je po naredbama zabrenjeno kretanje. Također, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe – zaključuju u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79