Ko baca bombe Čengiću i Deljkoviću? Policija sumnja na vlasnike parkinga

Načelniku općine Stari Grad Irfanu Čengiću je nepoznata osoba jutros bacila bombu na porodičnu kuću. U petak, 26. marta, na kuću vijećnika Vedada Deljkovića je oko 02:50 sati, takođe, aktivirana eksplozivna naprava.

U oba slučaja povrijeđenih nije bilo, nastupila je materijalna šteta.

Sarajevska policija traga za počiniteljima i nalogodavcima, a prema informacijama Crne Hronike, istražitelji prve sumnje imaju na vlasnike parkinga u ovoj sarajevskoj općini.

“Njih je više, te još uvijek nema prvoosumnjičenog”, kaže za CH osoba bliska istrazi.

U istragu se uključio i FUP.

Zašto baš vlasnici parkinga?

Vedad Deljković je bio dugogodišnji član SDA, nakon čega je postao samostalni vijećnik u općinskom vijeću. Deljković je pokrenuo i smjenu bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića, a na čije je mjesto došao Irfan Čengić.

Čengić i Deljković su dugogodišnji prijatelji, a danas i saradnici.

Na posljednje dvije sjednice općinskog vijeća, Deljković je javnosti rekao kako se svi parkinzi vraćaju u nadležnost općine Stari Grad, te da je osnovano Javno komunalno preduzeće koje će preuzeti upravljanje parkinzima.

“Ovlašćuje se Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo da putem Službe za investicije i komunalne poslove raskine sve ugovore o zakupu parking prostora, koji su izdati na vremenski period duži od perioda utvrđenog, za zauzimanje javne površine, relevantnim zakonskim i podzakonskim aktima, nakon osnivanja Javnog komunalnog preduzeća „Općine Stari Grad”, rekao je Deljković.

Upravo zbog ove odluke načelnika, ali i njegovog saradnika, policija prve sumnje ima na, sada već bivše, vlasnike parkinga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79