Ko će na funkciju: Stiglo 12 koverata za rukovodeće pozicije u Graničnoj policiji i DKPT

Dvanaest prijava stiglo je na javni konkurs za izbor direktora Direkcije za koorodinaciju policijskih tijela (DKPT) Bosne i Hercegovine i za izbor zamjenika direktora Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine, kazao je Enes Obralija, predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Razmatranje prijava planirano je na sjednici Nezavisnog odbora zakazanoj za danas poslijepodne.

– Stiglo je 12 koverata za obje pozicije. Dok ih ne otvorimo ne može se reći koliko je prijava stiglo za svaku od ove dvije pozicije – rekao je Obralija.

On nije mogao precizirati kada bi Nezavisni odbor mogao okončati proceduru i predložiti rang listu najuspješnijih kandidata, pojasnivši da će sve zavisi koliko će brzo odgovoriti ministarstva unutrašnjih poslova, a iskustva s MUP-ovima su različita.

– Kad se otvore prijave, od ministarstava unutrašnjih poslova se traže određeni podaci za kandidate čije su prijave prihvaćene. Nakon toga idu intervjui, bodovanje – podsjetio je Obralija.

Rang lista kandidata upućuje se ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine. Konačnu odluku donosi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Novi saziv Vijeća ministara je u februaru imenovao rukovodioce policijskih agencija iz reda srpskog i hrvatskog naroda, dok je za ove dvije, na koje trebaju biti imenovani kadrovi iz reda bošnjačkog naroda, ponovo raspisan javni poziv.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79