Ko će odgovarati za ovo? Fotografija polugole pacijentkinje kruži internetom

Društvenim mrežama dijeli se skandalozna, neprimjerena fotografija pacijentkinje u donjem vešu, koja je očigledno nastala bez znanja žene smještene u privremenoj kovid bolnici u Areni u Beogradu.

Žena je fotografisana u trenutku presvlačenja i mada isprva nije bilo jasno gdje je tačno i kada fotografija nastala, danas se oglasio zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštenjem u kome je potvrđeno da je slika nastala u Areni i zatražio hitnu istragu o skandaloznom ugrožavanju privatnosti i povredi ličnog integriteta.

O sramnom činu i čitavoj situaciji koja je omgućila da slike osvanu na društvenim mrežama obavješteni su i nadležni organi i, nema sumnje, apsolutno je nedopustivo da onaj ko je autor fotografije prođe nekažnjeno. Fotografisati nekoga ko je bolestan i na liječenju u privremenoj bolnici, u jednoj potpuno prirodnoj situaciji, a onda je zloupotrijebiti i izvrnuti ruglu objavom fotografija na internetu mora biti strogo sankcionisano, piše Blic.

Zamjenik gradonačelnika je istakao da je objavljivanjem ovih fotografija počinjeno krivično djelo i svi koji su učestvovali u tome moraju da odgovaraju, jer je povrijeđena je privatnost pacijenata i žene.

“Danas sam zatražio od direktora Beogradske arene Gorana Grbovića da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja slika žena iz privremene kovid bolnice u Beogradskoj areni. Direktor Arene se već obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova”, napisao je Vesić. Prema njegovim riječima, “skandalozne” fotografije objavljene su na Instagram nalogu i tokom jučerašnjeg dana širene su po društvenim mrežama.

“Bijesan sam. Grad Beograd, kao ni Vojska Srbije, ne snose krivicu za ovaj skandal, ali smo dužni da se izvinimo ovim ženama i njihovim porodicama i da im obećamo da će oni koji su krivi za ovaj skandal da odgovaraju”, istakao je Vesić Ova fotografija dijelila se od juče agresivno društvenim mrežama i izazivala je oprečne reakcije. Dok su se neki priključili zloupotrebi ove situacije, mnogi su ovaj gnusan potez i osudili.

“Gospodu bih samo pitala odakle im fotke iz kovid bolnice i ko će da snosi odgovornost za neovlašćeno fotografisanje/dijeljenje istih?”, jedan je od komentara.

“Žena došla da se liječi, a bilmezi je slikaju dok se presvlači, katastrofa”, drugi je komentar na jednu od objava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79