Ko će zamijeniti Bogićevića: Dragan Vikić, Slaviša Šućur ili Jovan Divjak?

Nakon što je Bogić Bogićević definitivno odbio kandidaturu za poziciju gradonačelnika Sarajeva, glavni grad BiH će još čekati ime prvog čovjeka. U SDP-u još nemaju novo ime, ali će, kažu, o tome razgovarati narednih dana.

– Tražit ćemo da to bude neko ko je dovoljno dobar kandidat, da bar u nekoj mjeri zamijeni gospodina Bogićevića, iako je to gotovo nemoguće. Nećemo se voditi nacionalnim kvotama, već ćemo tražiti osobu koja može odgovoriti tom zadatku. Kantonalna organizacija SDP-a bi trebala predložiti ime, ističe Irfan Čengić.

Slaviša Šućur, Dragan Vikić i Jovan Divjak imena su o kojima se proteklih dana špekuliše da bi mogla preuzeti poziciju gradonačelnika, a to je za Oslobođenje potvrdio i sam Šućur.

– Tačno je da sam imao neke prijateljske kontakte, međutim, nisam zainteresovan za tu poziciju, jer sam i previše bio u politici i preporodio se kad sam izašao iz te cijele priče. Nemam želje i to je sad daleko od mene, iskren je Šućur.

Bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragana Vikića smo iznenadili informacijom da je i njegovo ime u igri. Ističe da s njim još niko nije razgovarao.

– Vjerovatno su to špekulacije, o tome nisam razmišljao. Na Sudu imam sudski proces koji je pri kraju i tome sam najviše posvećen kako bih svu tu ljagu skinuo sa sebe. Nepravda je napravljena, ne samo Bogićeviću nego i svim građanima Sarajeva, kaže Vikić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79