Ko dezavuiše javnost: Vahid Jusufović iz Tuzle ili Sebija Izetbegović iz Sarajeva?

Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović danas je pred medijima govorila o detaljima sa jutrošnjeg sastanka u Vladi KS.

Izetbegović se osvrnula na pitanja o pismu kojeg su navodno pisali uposlenici KCUS, upotrebi respiratora koje je uvezla firma “Srebrena malina” i ostale aktuelne teme.

Jusufović: Respiratori Srebrene maline nisu u upotrebi u UKC-u Tuzla

Raspodjelom je UKC Tuzla dobio 25 respiratora Srebrene maline i svi su uredno verifikovani. Dobili su i pojedinačne certifikate. Uskladišteni su na za to predviđeno mjesto.

“Respiratori o kojima govorite ne koriste se u našoj zdravstvenoj ustanovi. Za to nema potrebe. Imamo dovoljan broj mašina za mehaničku ventilaciju od ranije sa kojima Univerzitetski klinički centar Tuzla raspolaže”, rekao je za FTV prof. dr. Vahid Jusufović, generalni direktor UKC Tuzla.

Direktorica Izetbegović danas je na preskonferenciji potvrdila da je u telefonskom razgovoru sa Jusufovićem dobila informaciju kako će se ovi respiratori uskoro početi sa radom i u Tuzli.

“Uvijek govorim istinu, privatno sam zvala profesora Jusufovića iz Tuzle prije tri dana i pitala ga da li koriste ove respiratore. Rekao mi je da koriste samo dva, jer kod njih pandemija “tek počinje” i kazao mi da će im možda zatrebati pomoć naših kolega. Kazao je: Koristimo samo dva, koristićemo sve ako zatreba”, kazala je na današnjem obraćanju Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79