Ko djeci naplaćuje 60KM da bi išla u školu?

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste dopis predsjednika MZ Turalići i objasnio problem koji je nastao sa prevozom djece u školu.

“Obraćam se javnosti, nadležnima, općini, ministarstvima TK i cijeloj državi BIH, kao prestavnik MZ Turalići, povodom problema koji je zatekao ovo povratničko mjesto istinskih poštenih i patriotskih mještana.

Postavlja se pitanje, DA LI JE NORMALNO DA DJECA U 21. VJEKU NEMAJU PREVOZ I NORMALNE USLOVE ZA ODLAZAK U ŠKOLU?

Početkom nove školske godine 20/21 kao i svake godine naši školarci kako osnovci tako još više srednjoškolci ponovo nailaze na problem prevoza.
Dugogodišnji prevoznik Transmont, kao i svake godine pravi problem, kao prvo finansijski stalno promjena cijena, ne redovne linije, kao i to da djeca čekaju bus po 3 sata.
Ovaj prevoznik se ponaša krajnje “bezobrazno” prema našim školarcima i na razne načine ucjenjuje, djecu i mještane Turalića. Zamislite da djeca moraju plaćat po 60 KM, jedno djete, a šta je tek gdje dvoje i troje djece?

Sve to navedeni prevoznik može ostvariti i ucjenjivati pošteni narod jer nema konkurencije.
Ovim putem apelujem, svim nadležnim, da rješe ovaj problem, jer se vuče nekih 15 godina i niko nema sluha. Isto tako molim sve prijatelje i ljude dobre duše da podijele ovaj post i da javnost vidi sa kakvim se problemima naša djeca susreću.

Imaju samo jednu želju nemaju puno, a to je da IDU U ŠKOLU, kao i njihovi drugovi i drugarice” – napisao je Amir Hasanović

Poštovani prijatelji, poznanici i rodbino. Obraćam se javnosti, nadležnima, općini,ministarstvima TK i cjeloj državi…

Gepostet von Amir Hasanovic am Montag, 7. September 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79