Ko je Abdulah Hajdarević: Podržava Konakovića, napada Hadžifejzovića?

Pripadnici MUP-a KS sinoć su uhapsili Abdulaha Hajdarevića, osobu koja je prijetila novinarima i urednicima Face TV-a, Senad Hadžifejzović, na kojeg su se prije svega prijetnje i odnosile.

– Ovo je pokazatelj i dokaz šta se desi kada politika novinarima stavlja metu na čelo. Aktiviraju se pojedinci koji mogu biti vrlo opasni. Ja ću samo ponoviti da ću ja i Face TV nastaviti raditi kako smo i do sada – objektivno i profesionalno. Nećemo se uplašiti – izjavio je Senad Hadžifejzović za Avaz.

Oglasio se Senad nakon napada na Face TV: Nećemo se uplašiti, ovo se desi kada politika stavlja metu na čelo

“Sada sam pokušao uletiti u zgradu Face TV”, napisao je Abdulah Hajdarević u porukama na osnovu kojih je identifikovan.

Pregledom njegovog Facebook profila, on je sinoć tokom napada bio aktivan na toj društvenoj mreži te je pisao komentare i prijeteće poruke.

Ovo je jedna od poruka koju je Hajdarević sinoć ostavio na Facebook stranici Face TV-a. Prenosimo ga bez intervencija:

“Senade i ti Ado sto si mislio muriju da mi nastimas ne moras istrazivati ja sam sada bio u prizemlju,da preneseš Nenadu poruku.

Zasticeni ste u toj zgradi (mada secjuriti nije smio vani izaci vec muriju zove)al van nje vaze druga pravila”

Vrlo brzo se zaista i pojavio u Bosmal City Centru gdje je sjedište televizije. Na recepciji je tražio da se pozove Hadžifejzović kako bi mu “prenio važnu poruku”. Umjesto Hadžifejzovića sišao je novinar, a Hajdarević je u tom trenutku počeo prijetiti i pokušao uletiti u lift kako bi se popeo do prostorija Face. U tome ga je spriječilo osiguranje, nakon čega je počeo ponovo da prijeti. Prema svjedočenju osiguranja, muškarac se držao za torbicu koju je imao uza se, te se nije znalo da li je naoružan.

Ono što je zanimljivo jeste, da Abdullah Hajdarević podržava Elmedina Konakovića čiju sliku je držao i na svom Facebook profilu.

Abdulah Hajdarević ima dva nadimka. Dado i Abe. Borac je Armije BiH, te navijač FK Željezničar.

Povod napada na Senada Hadžifejzovića nije poznat.

 

Hajdarević je rodom iz Foče odakle je sa sestrom i nanom sa nepunih 12 godina bježao od agresora u Crnu Goru, kako je sam ispričao. O traumama koje je proživio tokom tog perioda svjedočio je u jednoj TV emisiji, što možete vidjeti ovdje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79