Ko je Albin Travnjak koji je udario Porscheom studenta? Policija ga nije mogla pronaći na adresi u Zenici

Vozač koji je udario Porscheom studenta iz Zenice na Drveniji u Sarajevu, 27-godišnji Albin Travnjak nije pronađen na adresi stanovanja u Zenici.

Iz Odjela za informisanje MUP-a KS su potvrdili da odbjegli vozač još nije pronađen i lišen slobode.

Za Albinom Travnjakom je izdat nalog za lišenje slobode nakon što je utvrđeno da se nalazio za volanom automobila koji je udario studenta, a zatim se udaljio s lica mjesta. Vozilo je pronađeno napušteno u starom dijelu Sarajevo u ulici Za Beglukom.

Sumnja se da su u automobilu koji je udario studenta na Drveniji bile dvije osobe. Policija je putem baze pronašla vlasnika ali on tvrdi da nije vozio automobil.

Povrijeđeni mladić je zadobio teške tjelesne povrede zbog čega je zadržan na daljem liječenju u Kliničkom centru Sarajevo. Nesreća se desila 10. maja ispred Fakulteta političkih nauka.

Vozilo je, prema pisanjima medija, navodno nekoliko puta preprodavano, ali nije prevođeno na novog vlasnika, a svi koji su ga potencijalno mogli koristiti negiraju umiješanost u nesreću.

Mediji su također nezvanično i pisali da se u trenutku nesreće u vozilu nalazila osoba odranije dobro poznata policiji, ali i široj bh. javnosti. Ova osoba, bliska sarajevskom krim-miljeu, navodno je bila na mjestu suvozača u Porscheu. Ipak, ove informacije tek trebaju biti potvrđene istragom.

Travnjak je od ranije poznat policiji jer je 2015. godine u Neumu počinio krivično djelo krađa.

“Travnjak se sumnjiči da je 26.06.2015. godine oko 19 sati, iskoristio nepažnju radnica te iz kase u TC ‘Konzum’ u Nemu, otuđio novčani iznos od 930 KM u raznim apoenima”, navodi se u saopćenju MUP-a HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79